vineri, 4 septembrie 2009

Manifest împotriva eului (Adagio Sostenuto)

Trenuri blestemate de incendii puerile blamate de o necesitate materna de a arde. pixuri cizelate. căţei din beton îmbracaţi în ciocolată albă. control final 1. facturi. fişe de bancă. note intrare-recepţie. citesc ziare de moravuri uşoare, balcoane picioare filiforme becuri de vată pentru iluminarea penelor de înger pătate cu acid folic. transpiraţia face punte electro-statică între pielea de tip magnetică şi fibrele textile neferoase. click me...uuu...gâdilă...click me again...bine, m-ai convins...double click me...colete pentru tânţarii dolofani care sug lecitina din oasele curvelor damnate. control final 2.
bucăţi dintr-o napolitană expirată o i-au la fugă din cauza respiraţiei tale reci. bancnote ordonate de ţigări necanceroase. adevărul e că putem avea cancer doar în momentul în care îl conştientizăm. babe violate de pensii prea mici. tineri imberbi care suflă în pungile pavate cu aluminiu lichid. clapete de pian imi colorează sufletul, se izbesc de pereţii inimii şi fac implozie nucleară. căşti siliconate de note muzicale defecte. trec pe lângă blocul 81 doar ca să simt mirosul care iasă agale, asemeni unei domniţe dandi din orificiile pastilate ale aerului necondiţionat. posturi de televiziune dezgropate de o telecomandă universal invalabilă. "Ne mutăm dintr-o lume în care cel mare îl mănîncă pe cel mic într-o lume în care cel rapid îl mănîncă pe cel lent". algocalmin galben pentru semafoare bolnave. fumatul dăunează grav sănătăţii tale şi a celor din jur.
dintr-o imprimantă laser iese fum, se intind pe pereţii de sticlă ai unui plămân, e ora trei, noaptea perforează cauciucurile maşinilor zvelte prin tunelul fotografic al cerului lipsit de stele. descopăr cum valuri de răcoare îmbată visele ce se ridică deasupra florile. role de hârtie îmbălsămate de la o cofetărie franceză, aici în fiecare seară se storc portocale de sicilia pentru a fabrica cel mai fin desert cunoscut îngerilor. localul e exclusivist astfel încât doar şobolanii din pod mai sunt bineveniţi...ceară de torturat picioare ancestrale, trabucuri din vata papădiilor texturate de apa carbogazificată. struguri prea cuminţi pentru a nu se transforma în pepeni. fumatul poate dăuna calităţii spermei şi scade fertilitatea. cataloage cu mezeluri din ediţia de lux al abatoarelor de prelucrat carnea neagră de peşte. rupestru. picioarele mele moi clatină în a susţine două pleoape vopsite violet.
plâng, zeiţe de drojdie rup din sedimentele obrajilor mei bucăţi pentru coloranţii identic naturali. băltoace de sare. curbat. o scară de cupru, doze de cola clădite pentru a susţine o domnişoară pogany homosexuală. tălpi flancate de margini decupate. pixul e anevoios în a asculta comenzile, şi pianul imaginar, indigo: la la la...prize în care trăiesc electronii de sulf. particule accelerate până la 78% din viteza luminii. fluturi. o privire neînţeleasă, culege-mi lacrimile dintr-un lac suspendat, e ca şi cum ai căuta acul în carul cu fân al lui Apollo. uite, mă deschid in faţa ta, vals dintr-un bal eşuat. nocturnă. chipul din oglindă nu-i al meu!. casta diva. pene pentru evantaiele gheişelor siameze.(fără DVD). roţi de cauciuc împinse de o statură diformă se repezesc pe un parchet gri. sunt eu, gălbenuşul din ou, trag peste mine o bucată de ziar. uşi ce se deschid regulat. automate de cafea erectilo-copulatoare. vitrine gălăgioase ascund în pântece aparate de fotografiat. scări pe care coboară dame de bine, îmbrăcate în blănuri albe, crengi dintr-un amurg sepia şi bătrânul care îşi îmbrăţişează violoncelul neterminat. ţinut în război. aici apa rupe din carnea soldaţilor doar pentru a înflăcăra peisajul. arhive în care îngerii trăiesc cuprinşi de capsule din cristal opac. amintiri dint-un trecut arhaic. balerini, păpuşile unei copile hărţuită de o maturitate incertă. e gol. păpusa barbie în ipostaze angelice. 50 de bani. solfegii pentru gătit cartoane de vinil. inima bate minute policrome. amprente digitale pentru identificarea raselor de câini subacvatici. victime colaterale. ceasul se întinde la jumatatea dintre piele şi firele de păr. rafturi iluminate natural de intunericul unui neon volatil. hiperbolă. castane autiste se rostogolesc pe terenurile unui găinile îşi clocesc ouăle, aşa au ajung găinile să fie maro.
secvenţe dintr-un film românesc. maşini de măsurat calitatea genomului zeilor.
printre vânturi de toamnă, rătăcesc insipid materia transformată de fermonii unui fiu asistent medical. aici dealurile tălpilor se aplatizează sup greutatea aripilor unei gorgone în flăcări. printre reclame castrate si baxuri de bere linşate, aici îmi îngrop albastrul ochilor. falange de zahăr. cordoane musculare din praful de stele al bunicilor, si astfel nimfele îşi scutura mătreaţa. acrilic pentru desenat adonişi iubăreţi, bata pantalonilor se lăfăie la uşile încăperilor capsate între ele. tagma cum laude.
sentimente juxtapuse

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cam prea juxtapuse...:))