marți, 7 septembrie 2010

DOG.ma

asceză către o minunată incursiune în lumea fantomelor cosmopolite, din care îngerii culeg ţigările eşuate. şi pixul ştie să facă filosofie, roţi de metal concave se luptă cu raţiunea, o păpuşă priectată de un film horror indigo, pixeli de întuneric, condimente din care se fabrica oglinzi retrovizoare: nori, cerneală transparentă, memorie flash, gumă de mestecat cu aromă de pepene galben.

jocul ideilor e ficţiunea realităţii, procese interioare, adhd, molii de silicon, în zilele noastre totul devine sintetic, mîncare sintetică, îmbrăcăminte sintetică, simţuri sintetice. experimente de laborator, ordine poştale de manipulare în masă, scaun, toiag...orizonturi exacerbate de un cosmos infinit paralel cu ceea ce noi credem că este neant...boală de oase, catifea, culori în ulei, aşa se găteşte o pânză, se aşează cu cele mai bune intenţii într-o farfurie ovală, se asezonează cu umbră arsă şi se serveşte gurmanzilor excentrici. politica muştei este ideologia prin care omul îşi transpune percepţiile...rămân larvele, micro-organismele, paramecii, protozoarele care duc adevaratul joc al puterii, undeva în spatele cortinei microbiologice. stâlpi filiformi amprentează vegetal sufletele orfanilor, gumă de şters, între soft şi moft e doar venus regulată de apollo, antinous regulat de hadrian, da vinci regulat de michelangelo, şi lista poate continua până la adânci şi nestăvilite bătrâneţi seculare.

produse frumos aranjate în copacii amintirilor nu sunt alceva decât ceea ce viaţa oferă în schimbul pierderii unor momente frumoase, aici se înfăptuieşte drama omului prin faptul ca îi este dat să conştientizeze, să-şi amintească...e ca şi cum cineva ar încerca să îţi plătească în hârtie pierderea unei persoane dragi, matematică pur funcţională şi calcarul în care sedimentez colţuri din unghiile bărbaţilor apăruţi în diverse reviste holografice.

milisecunde disecate pentru plăcerea relativităţii în expansiune directă cu dilatarea unui macrospaţiu, porci de vată de zahăr se topesc în cavităţile bucale ale unor parlamentari avizi de implementări desuete. cine întreabă dacă mă simt exploatat, îi raspund că petrolul se exploatează, nu eu...

piele ecologică...sisteme de filtrat energie solară, eoliană, sau mai ştiu eu ce ulei arhi-folosit de la un fastfud no name, toate se folosesc pentru a transporta ceva, fiinţe comode din fire - ramele nu se mişcă prea mult. suprarealism, libidinos, lasciv, flasc.

Niciun comentariu: